OM LÆDER OG KVALITET

Det handler om

                   - Ordentlige Materialer


OM LÆDER generelt

Læder er rene naturprodukter der, som andre naturprodukter, varierer i udseende. Der findes ikke to huder der er ens. Bl. a. det er med til at gøre læder unikt, spændende og eksklusivt. Ordentlig læder fortæller også en historie. Nemlig dyrets liv kan aflæses i læderet. Således er ar/insektbid og lign. direkte aflæseligt. Har dyret eks gået meget med seletøj, vil dtte ofte kunne aflæses på mave skindet.

Derfor er eventuelle variationer i læderet, ikke fejl, men naturlige "Adelsmærker" der fortæller noget om et liv. Nogle mennesker foretrækker "fejlfrit" læder, altså uden ar og andre "adelsmærker". Det kan godt lade sig gøre, men vil normalt være dyrere, idet vi skal kassere de områder med ar og sår etc, og herved bliver spildet noget større


Beskyt dit læder mod sollys og stærk varme. Hold møblerne i god afstand fra vinduer med stærk sol, brændeovne, radiatorer m.v. Udtørring af læder er dets værste fjende.


Læder kræver ikke megen vedligeholdelse. Vi mener hvad vi skriver andetsteds "Plej dit læder rigtigt, - hverken mere eller mindre". Læder der er udsat for stort slid, snavs, sollys, udtørring etc, skal vedligeholdes mere end læder ved normal brug.


Krummer kan eks virke som slibemiddel, hvis de ikke fjernes. Støvsug læderet med børsten på jævnligt.  Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre stærke rensemidler på læder.


Når læder er nyt, fremtræder læderet forholdsvist stramt. Når det tages i brug, vil læderet give sig lidt , og udvide sig. Det kan resultere i naturlige folder på læderet. Dette vil ske hurtigt , afhængigt af hvor meget møblet anvendes - herefter vil læderet kun udvide sig lidt. Disse folder er naturlige ved brug, og er ikke en fejl i læderet eller kvaliteten af møblet.

Ved AUTO interiør stiller det sig lidt anderledes. Der bør polstringen være så stram, at det ikke sker i samme grad, og her bør man være opmærksom på netop polstringen. Når den først bryder sammen, så starter problemerne for alvor, idet al belastning nu lægges på syninger og læder!